3D Printservice

Willers-ICT kan voor u verschillende producten printen en ontwerpen.

3D-Print materialen

Er kan geprint worden met verschillende materialen die allemaal zo hun voor en nadelen hebben.
Meest gebruikt is PLA vanwege de gemiddelde eigenschappen en lage kosten in vergelijking met andere materialen. Hieronder staan de meest gebruikte materialen, er zijn nog meer opties op de markt met verschillende eigenschappen zelfs met toevoeging van carbonfiber, voor meer informatie neem contact op.

PLA

PLA is een plasitc dat voornamelijk vervaardigd wordt van maismeel. Het is een veelzijdig materiaal dat goede printresultaten weergeeft, en is het meest voordelige van de 3D printmaterialen

PETG

PETG is een sterker materiaal dan PLA en is beter bestand tegen hitte dan PLA. PETG is van nature wat doorzichtig wat ook transparante prints mogelijk maakt. PETG is ook beter bestand tegen UV straling.

ABS (ASA)

ABS is iets minder sterk dan PETG en is niet goed bestand tegen UV. Het voordeel van ABS is dat het veel beter overschilderbaar is dan PETG ook is het iets beter bestand tegen hitte in vergelijking met PETG (100°C vs 80°C). Ook is het mogelijk om ASA te printen dit is erg vergelijkbaar met ABS maar dan UV bestendig.

FLEXIBEL (TPE/TPU)

Ook kunnen er flexibele onderdelen geprint worden.

3D Printen

Webshop

In de webshop zitten een aantal standaard artikelen en kleuren die wij kunnen printen

Eigen model

U kunt uw eigen model aanleveren en wij kunnen deze printen voor u in het gewenste materiaal en kleur.

Tekenservice

Heeft u een ontwerp en/of idee maar nog geen model. Wij kunnnen voor u het tekenwerk verzorgen.